19:00

IF Hallby FK 1

Referat: Värnamo Södra FF - IF Hallby FK 1-4 (0-4)

Stolta och rakryggade förlorare

Hallby vann kvällens match på Norregård med klara 4-1 efter att runnit iväg till 4-0 redan i första halvlek. Det går såklart inte att förklara bort en så klar förlust med annat än att motståndarna var bättre än oss.

MEN vi i ledarkvintetten är ofantligt stolta över våra grabbars moral och inställning. Fotboll är en lagsport och kämpar man för varandra och förlorar så smälter man förlusten snabbt. Gnäller man på varandra så sätter sig förlusten som en klump i magen. Våra grabbar krigade, kämpade och peppade varandra in i det sista.

De lovade varandra i pausen att kämpa för nollan bakåt och peta in ett framåt i andra halvlek och vinna den. Och visst gjorde de det! Det hade varit så lätt att vilja byta och gömma sig vid 0-4 men alla stod upp och kämpade. Även Rasmus, Joel och Tim på bänken i andra halvlek med lårkaka, stukad fot och ömmande baksidor bidrog med positiva ord.

Det är detta fotboll handlar om och vi ska få vara glada och lyckliga att kunna mäta oss med så här bra lag och ge dem en kamp.

Vi är också fantastiskt stolta att vår förening mönstrar en domartrio av högsta klass. På många ställen vi kommer till finns det inte ens flaggor att ge till några föräldrar för att agera assisterande domare i alla fall för inkast. Vi har tre välklädda engagerade ungdomar! Huvuddomare Edvin Causevic är på gästspel i Gnosjö som spelare och var tilldelad dagens match som distriktsdomare men när vi klättrat upp V Södra några divisioner i seriesystemet kommer han nog hem igen :)

På måndag åker vi upp till Jönköping för nytt möte och räkna med att ni kommer att se ett V Södra P-03 springa mer än någonsin :)

Ha en go helg, goa grabbar - så ses vi till veckan!